Irodainfo
Online ajánlatkérés! +36 30 9318 495

25 ezer négyzetméternyi iroda épül a Váci úti folyosón

Közel 25 ezer négyzetméter bruttó szintterületen valósul meg a Váci úti irodafolyosón a Nordic Light Trio befejező fázisa. A Paulinyi-Reith & Partners által tervezett irodakomplexum harmadik egységének építkezése a Véső utca és a Visegrádi utca sarkán található telken zajlik.

A Skanska Magyarország által fejlesztett projekt tervezése során kiemelt cél, hogy az épület energiaigénye a magyarországi átlagnál alacsonyabb legyen, közelítve a nulla külső energiaforrás felhasználási szinthez.
 

"A célunk a tervezés során az volt, hogy az új épület egységet képezzen a meglévő épületrészekkel, azok egyértelmű kontinuitásaként jöjjön létre. Külső megjelenésében ezt megegyező nyílászáró- és födémmagasságokkal, azonos színhasználattal értük el" - árulta el Dr. Paulinyi Gergely, a Paulinyi-Reith & Partners elnök-vezérigazgatója. Az új épület burkolt, szalagablakos külső homlokzata a belső oldalra átfordulva teremti meg a belső udvar egységét.

25 ezer négyzetméternyi iroda épül a Váci úti folyosón

Dr. Reith András, a Paulinyi-Reith & Partners fenntarthatóságért felelős igazgatója elmondta: "annak érdekében, hogy az épület megfeleljen a kitűzött épületminősítési rendszereknek, olyan energiahatékony gépészeti megoldásokat alkalmaztunk, mint például a hővisszanyerésre is alkalmas hűtőrendszer, amely télen hozzájárul az épület fűtéséhez." Többek között ez is segíti azt, hogy az épület energiaigénye a magyarországi átlagnál 25%-kal alacsonyabb legyen, közelítve a nulla külső energiaforrás bevonásához.

25 ezer négyzetméternyi iroda épül a Váci úti folyosón

 

Forrás: portfolio.hu


Forrás: