Irodainfo
Online ajánlatkérés! +36 30 9318 495

Duna-parti irodaházakat vett az osztrák befektető Budapesten

A CA Immo 175 millió euró értékben megvásárolta az összesen 70.400 négyzetméter területű Millennium Towers irodaingatlanokat. Az irodakomplexum közel 100%-os bérbeadottsággal rendelkezik, így éves szinten 12 millió euró bérleti díjjal járul hozzá a CA Immo bevételéhez.

Lezárult a 70.400 alapterületű irodakomplexum, a Millennium Towers adásvételi tranzakciója, amelynek értelmében a Duna parton fekvő irodaházak 175 millió euró értékben tulajdonost cseréltek. Az eladók a TriGránit és a Heitmann egyik leányvállalata, a vevő pedig a CA Immo. A Millennium Towers bérleti díj bevétele éves szinten 12 millió euró, az épületek szinte teljesen ki vannak adva, minimális a bérelhető terület.

Ezzel a tranzakcióval a CA IMMO tovább erősíti jelenlétét Magyarországon, ahol a cégcsoport Németország és Ausztria után a legnagyobb portfólióval rendelkezik. A CA Immo magyarországi portfóliója a Millennium tranzakció következtében 273.400 négyzetmétere nőtt, amelynek hozzávetőleges értéke 490 millió euró Az adásvétel saját finanszírozással történt, vevői oldalról a CA Immo-t a CHSH ügyvédi iroda képviselte. 

A Millenium Towers a IX. kerületben, közvetlenül a Duna partján található. Az irodakomplexum 4 épületből áll; Tower I., Tower II., Tower III. és a K&H Bankszékház bérleményi épülete, Tower H. Az irodaházakhoz tartozik még 1200 parkolóhely. A LEED Gold minősítéssel rendelkező városközpontot 2006 és 2008 között építették. Az épületek földszintjén összesen 4000 négyzetméternyi kereskedelmi üzlethelyiség található. A főbb bérlők között van a Morgan Stanley, Vodafone és a Lexmark is. A bérleti szerződések többsége 4 évnél hosszabb időre szól. 


Forrás: www.portfolio.hu