Irodainfo
Online ajánlatkérés! +36 30 931 8495

Felhőkarcolóstop Budapesten! - Megjött az érintettek válasza

A tegnapi Kormányinfón robbant az ingatlanpiac számára fontos hír, miszerint a parlament előtt fekszik egy törvényjavaslat, amely értelmében 65 méternél magasabb épületet nem lehetne építeni Magyarországon. Ez persze elsősorban Budapestre vonatkozhat, de itt is csak két-három projektről lehet tudni, ahol terveznek a következő években ennél magasabb épületet. Megkérdeztünk két érintettet, hogy mit szólnak a bejelentéshez.

A jelenleg ismert budapesti fejlesztési koncepciók közül a Mol "Mol Campus" és a HB Reavis "Agora" projektjei mutattak be hivatalosnak számító terveket 65 méternél is magasabb épületek kivitelezésére.

Megkérdeztük mindkét céget, hogy mi a hivatalos álláspontjuk a Kormányinfón elhangzott bejelentéssel és a várható törvénymódosítással kapcsolatban. A kérdésünk arra irányult, hogy mennyiben érintheti negatívan a konkrét projekteket, vagy esetleg már rendelkeznek minden szükséges engedéllyel ahhoz, hogy megvalósítsák a beruházásokat.

A Mol még tegnap este reagált egy rövid közlemény formájában, miszerint:
 

A Kopaszi-gát mellé tervezett Mol-székház területe a hatályos jogszabályok és törvényi előírás szerint megfelel az érvényes fővárosi és kerületi szabályozásnak. A Mol minden esetben, így ezúttal is a szabályok szerint jár el. A Mol tulajdonában álló telken épülő irodaház tervezési és építési munkálatai az eredeti ütemterv szerint haladnak, így az új székház előreláthatólag 2021-re elkészül.
A HB Reavis pedig ma válaszolt kérdéseinkre. Ők azt írták:
 

A fejlesztés jelenleg is építés alatt álló első fázisát a bejelentés nem érinti, így az építési munkálatokat zavartalanul folytatjuk tovább, tartva a 2019-re tervezett átadást.

A jövőre nézve, a konkrétumok nyilvánosságra hozatala előtt a HB Reavis nem szeretne találgatásokba bocsátkozni a törvényi előírásokkal kapcsolatban. Természetesen minden projektünket a hatályos jogi előírásoknak megfelelően tervezzük, ahogy tettük azt eddig is.
 
forrás: portfolio.hu

Forrás: