Irodainfo
Online ajánlatkérés! +36 30 9318 495

Felvonógyárból alakul át a legújabb Váci úti iroda

Július közepén megkezdődött a GTC Hungary legújabb, 21 500 négyzetméteres irodafejlesztési projektje, a GTC White House építkezése. Az átadásra a tervek szerint 2017 utolsó negyedévében kerül sor. Emellett teljeskörű műszaki felújítás kezdődik az Árpád-híd pesti hídfőjénél álló Duna Towerben is.

Új, 21 500 négyzetméteres irodakomplexummal bővül a Váci úti irodafolyosó. Az új iroda felépítésével a cég magyarországi portfóliója 140 000 négyzetméterre bővül, amelyben olyan ingatlanok szerepelnek, mint a Duna Tower, a Center Point vagy a GTC Metro és Spirál irodaházak.

Az egykori Felvonógyár százéves épülete a teljes belső átalakítás után mintegy 2000 négyzetméteren kínál majd loft irodákat, a köré épülő új épület pedig közel 20 000 négyzetméteres lesz. Az irodaház saját garázsában 299 parkolóhelyet, továbbá több mint 150 kerékpártárolót is biztosít majd a dolgozók számára.

Felvonógyárból alakul át a legújabb Váci úti iroda

Az új épület mellett a Duna Tower irodaház is komoly átalakításon megy keresztül. A kétmillió euró összértékű beruházás keretében sor kerül 3000 négyzetméter közösségi tér renoválására és az épület teljes műszaki felújítására.

A júliusban kezdődött és várhatóan október közepéig tartó beruházás során átalakul a földszinti lobby és átrium, a közösségi terek, köztük a kávézó és az étterem, illetve a terasz és a kert emellett az épület légkondicionáló rendszerét is korszerűsítik. A 16 emeletes, 31 500 négyzetméter bruttó bérbe adható területet kínáló Duna Tower felújítására kiírt pályázatot a KÖZTI nyerte el.

Felvonógyárból alakul át a legújabb Váci úti iroda

A fővárosi irodapiac teljes kihasználatlansági rátája több év folyamatos csökkenés után a 2012-es 22 százalékról mára 10,3 százalékra csökkent. A prémiumkategóriás irodák terén pedig mindössze 6 százalékon áll. Míg a válság éveiben szinte alig épültek új irodák, idén várhatóan 80 ezer négyzetméter új irodát adnak át.


Forrás: www.portfolio.hu