Irodainfo
Online ajánlatkérés! +36 30 436 0709

Gazdát cserélt Budapest ikonikus épülete

Eladásra került múlt héten a Park Atrium irodaház, mely a Deloitte, ING és Roche magyarországi központjaként szolgál. A vevő a német befektetéskezelő Corpus Sireo által kezelt alap, míg az eladó a GLL Real Estate Partners által menedzselt Accession Fund volt. A vételárat a felek nem kívánták nyilvánosságra hozni, de annyit elárultak, hogy az meghaladta az 50 millió eurót.

A Park Atrium egy többször díjazott kortárs irodaépület, mely a főváros Pest központi alpiacán található. A 25 450 négyzetméteres hasznos alapterületű épület 375 parkolóhellyel rendelkezik és a 2004-es átadását követően tavaly jelentős átalakításon esett át.

Gazdát cserélt Budapest ikonikus épülete

Ez a tranzakció is bizonyítja a Kelet-Közép-Európában és Magyarországon egyaránt tapasztalható dinamikusan növekvő befektetői aktivitást. A nemzetközi vevők befektetési kedve egyre jobban érzékelhető Budapesten, kiemelten az intézményi minőségű, elsőosztályú irodaházak esetében, melyek a bérlők körében nagy népszerűségnek örvendenek. A Corpus Sireo jelenlegi tranzakciója tipikus példája a legnépszerűbb befektetési termékeknek, melyeket a konzervatív, kockázatkerülő befektetők keresnek első akvizícióként, hogy megvessék lábukat Budapesten.

Az eladót a Colliers és a CBRE képviselte a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda segítségével, míg a vevők tanácsadását a Baker & McKenzie és a Cushman & Wakefield látta el.


Forrás: www.portfolio.hu