Irodainfo
Online ajánlatkérés! +36 30 9318 495

Másfél milliárddal drágább lesz, maradhat?

10,67 milliárd forinttal a volt MTESZ-székházat lebontó Market Építő Zrt. tette a legjobb ajánlatot a Kossuth téri irodaház építésére. Az Országgyűlés Hivatala új irodaházának építésére korábban 9 milliárdos keretösszeget határoztak meg, a mostani magasabb ajánlat szerződésének megkötéséhez így még a kormány döntése szükséges - olvasható az InfoRádió oldalán.

A Kossuth Lajos tér 6-8. szám alatt, a volt MTESZ-székház helyére épül fel az Országgyűlés hivatali szervezetének elhelyezésére szolgáló új irodaház. A kivitelezésre a Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. három vállalkozástól kért fel ajánlatot, amelyek közül a legalacsonyabb ajánlat a Market Építő Zrt.-től érkezett, de ez is több mint másfél milliárd forinttal meghaladja az eredetileg meghatározott 9 milliárd forintos keretösszeget.

A legjobb ajánlat 10,67 milliárd forint volt - tudta meg a Napi.hu, ezért a tervezett keret túllépéséhez a kormány hozzájárulása szükséges. Az ár azonban az új irodaház átalakítási munkálatai mellett tartalmazza az Országház épületén belüli átalakításokat, valamint a földfelszín alatti átjáró építési költségét is. Az új irodaházat ugyanis egy földalatti folyosóval kötik majd össze a Parlament épületével, a Kossuth tér alatt. A beruházás befejezését 2018 második felére tervezik.

forrás:portfolio.hu


Forrás: