Irodainfo
Online ajánlatkérés! +36 30 9318 495

Megújul a fővárosi szellempláza

Irodaházzá alakítja a korábban kereskedelmi ingatlanként működő Material Centert a WING. A több mint 20 ezer négyzetméteres épület Skylight CITY néven épül újjá. Az előkészítő munkák elkezdődtek, az épület várhatóan már 2017-ben megnyitja kapuit a leendő bérlők számára.

A Róbert Károly körút Váci úthoz közeli szakaszán található hétszintes épület bevásárlóközpontként épült meg, azonban egy-két üzlettől eltekintve évek óta üresen áll. A mostani átalakítás és funkcióváltás után irodaházként nyithat újra.

Az épületben szintenként 2400 négyzetméternyi irodát alakítanak ki, amit igény szerint tovább lehet osztani, így a legkisebb bérelhető alapterület 600 négyzetméter lesz. A földszinti és a mínusz félemeleti részeken kereskedelmi üzletek és éttermi egységek kapnak helyet.

Az üzletház életre keltésére már az elmúlt években is voltak tervek, 2012-ben belvárosi outletként nyílt volna meg. "A ház körülbelül 50 üzlettel nyit újra, amelyek szerencsés kialakítása és jó műszaki, ill. esztétikai állapota lehetővé teszik, hogy a bérlők viszonylag alacsony beruházás mellett alakíthatják ki üzleteiket" - nyilatkozott rendkívül optimistán 2011-ben Csörgő Anita, az akkor még a Colliers International Hungary kiskereskedelmi üzletágának igazgatója, ma már a CBRE csapat tagja. A válság hatása akkor még nem tette lehetővé a koncepció megvalósulását, a mostani ingatlanpiaci folyamatok azonban kedvezhetnek az épület újrapozicionálásának.

forrás: portfolio.hu


Forrás: