Irodainfo
Online ajánlatkérés! +36 30 9318 495

Megvan a hitelszerződés a Corvin 5 irodaházra

A Futureal-csoport 45 millió eurós hitelmegállapodást kötött az Erste Bankkal a Corvin 5 irodaház finanszírozására.

A Futureal-csoport 45,1 millió euró (mintegy 14 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bank Hungary Zrt.-vel a Corvin 5 irodaház finanszírozására. A legmodernebb, környezetbarát technológiai megoldásokat felvonultató épület első ütemét várhatóan 2018 végén adják át.

 

Tíz éves futamidőre, összesen több mint 45 millió euró értékben biztosít hitelt az Erste Bank a Futureal-csoport két ütemben megvalósuló Corvin 5 irodaházának megvalósítására. A 90 millió euró értékű épületegyüttes a Corvin Sétány irodaház-projekt legújabb és egyben befejező tagja lesz.

Az összesen 27 000 négyzetméteres irodakomplexum a Corvin-negyedet keletről lezáró tömbben, a tavaly megépült Skypark irodaház közvetlen szomszédságában helyezkedik majd el. A Corvin 5 első üteme 14 200 négyzetméter, a második 12 800 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkezik majd.

Az 'A' kategóriás irodaházat a legmagasabb nemzetközi sztenderdek szerint tervezték. A Corvin 5 energiatakarékos megoldásaival a legszigorúbb fenntarthatósági követelményeknek is megfelel, emellett az irodaépület az elsők között kaphatja meg a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokra épülő, új, Well Building minősítést. Az irodakomplexum építésénél nagy hangsúlyt helyeznek a zöld környezet kialakítására, így az épület földszintjén belső kert kap helyet és az irodaház nagyméretű tetőterasszal is kiegészül majd.

A Corvin 5 megtervezésénél kiemelt figyelmet kapott a technológiai vállalatok számára meghatározó magasabb elektromos kapacitás, valamint a folyamatos, szünetmentes működést biztosító rendszerek. Az irodaház előtt kialakított városi tér szoborral, szökőkúttal, valamint pihenőfelületekkel várja a járókelőket. A Corvin 5 környékén mintegy 100 üzlet, éttermek, kávézók, fitnesz-wellness központ, gyors mosoda, posta, bankfiókok és mozi is található.

„Az Erste Bankkal megkötött együttműködés a garancia arra, hogy sikerrel valósuljon meg a Corvin 5 irodaház. A jövőbe mutató technológiai megoldásokkal felvértezett komplexum a Corvin-negyed egyik legkarakteresebb épülete lesz, amellyel immár 100 ezer négyzetméterre növekszik a Corvin-irodák összes bérbeadható területe.” – mondta Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója.

„A Corvin Corner refinanszírozását követően a Corvin 5 finanszírozására megkötött hitelszerződési megállapodás tovább erősíti a Futureal-csoporttal már egy évtizede tartó példaértékű partnerségünket. Az Erste Bank számára kiemelten fontos a pénzügyi együttműködés és értékteremtés melletti elkötelezettség” – mondta Balázs Zoltán, az Erste Bank Ingatlan- és Strukturált Finanszírozás vezetője.

 

forrás: irodaterkep.hu


Forrás: