Irodainfo
Online ajánlatkérés! +36 30 9318 495

Mennyire fitt az irodád? Így tartsd a lépést a legjobbakkal!

A munka hatékonyságát rendkívüli mértékben növeli az, ha megfelelő környezetet biztosítunk az alkalmazottak számára. Íme 2016 legfontosabb design trendjei, amire érdemes odafigyelni.

Trend #1: Elrejtett kábelek

A laptopok, számítógépek, nyomtatók, routerek és kábelek rengetegében minden munkahely borzasztó rendetlennek tűnik. Éppen ezért a legtöbben igyekeznek a rendezett hatást úgy elérni, hogy a legtöbb kábelt és vezetéket eltüntetik a szemek elől.

Trend #2: Természet beengedése

A modern irodák berendezésében ma már kiemelt jelentőséggel bírnak a természetes elemek. A fa hatású borítás, a természet közeli burkolatok és a beltéren is virágzó növényvilág mind olyan szabadságot sugároz, ami otthonossá varázsolhatja a hosszú munkanapok helyszínét.

Trend #3: Többfunkciós munkatér

Rendkívüli gyorsasággal változott meg a közösségi terek kialakításának trendje az irodákban. A szögletes kockaformákat felváltották az ovális, kerek és átalakítható formák. A tárgyalókat az elmúlt években már úgy rendezték be, hogy az éppen aktuális funkcióhoz könnyen átalakítható legyen. A 12-tagú tárgyaló pillanatok alatt multimédiás bemutatóteremmé válik, majd szükség esetén továbbalakul egyszerű közösségi térré. A többfunkciós bútorokkal rengeteg időt és helyet lehet megtakarítani.

Trend #4: Ötletes elfekvők

A merev munkaállomások gyökeres ellentétét képviselik sok irodában a világos, színes és elektronika-mentes övezetek. Az otthonos nappalik hangulatát sugárzó kényelmes, nyugodt területek minden modern iroda megkerülhetetlen részét képezik.

Trend #5: Színpompa

Sok designer meg van arról győződve, hogy a színes munkakörnyezet az elmét is kreatívan és színesen tartja. Különböző színárnyalatok a boldogságot, a produktivitást és a kreativitást is erősíthetik.

Trend #6: A tárgyalóasztal

A legtöbben egyetértenek abban, hogy a tárgyalóasztal minden irodában egyfajta jelképes szimbólumot tölt be, ami bemutatja a munkahely alaphangulatát. Ez a bútordarab egyaránt tükrözheti az adott vállalkozás exkluzivitását, rugalmasságát, vagy éppen innovatív jellegét.

Trend #7: Változatos alapanyagok

A színekhez hasonlóan a változatos alapanyagok is kreatív környezet biztosítanak az alkalmazottak számára. A színek és textúrák megfelelő használata egészen kellemes és ösztönző hatást tud nyújtani. Pár apró változtatással egészen élvezhetővé lehet tenni az unalmas szürkeségbe hajló hétköznapokat.

Trend #8: Az állandó sablonoknak leáldozott

A hagyományos irodabelsők változatlansága már a múltté, a legújabb trendek alapján a modern irodák állandó változtatásokkal, átrendezéssel igyekeznek mindig felfrissíteni a munkahelyek egyhangú jellegét.


Forrás: www.psg-irodahazak.hu