Irodainfo
Online ajánlatkérés! +36 30 9318 495

Néhány év múlva egy egészen más Budapesten sétálhatunk

Budapesten járva szinte lépten-nyomon óriásdarukba ütközünk, bizonyítva, hogy gőzerővel zajlanak az irodaberuházások. Nem csak a teljes építési volumen nagy azonban, hanem néhány igazán gigászi projekt is épül a következő években. Az alábbiakban azokat a projekteket szedtük össze, amelyek méretben jelentősen meghaladják az eddigi legnagyobb épületeket is, így jelentősen átformálva a város adott részeinek arculatát.

BudaPart irodák


Szintén a legnagyobb irodafejlesztések közé tartozik a BudaPart városközpont projekt keretében megvalósuló irodaközpont. A területre összesen körülbelül 300 ezer négyzetméternyi irodaterület felhúzását tervezi a Property Market a következő 10 évben. A fejlesztés első ütemében a két lakóház mellett 20 ezer négyzetméternyi irodaterület létesül, az A+ kategóriás, LEED minősítéssel rendelkező BudaPart Gate irodaház már épül a Market Építő Zrt. kivitelezésében. Az irodaház 2019 elejére készülhet el.

Néhány év múlva egy egészen más Budapesten sétálhatunk

Forrás: BudaPart


Nem régóta pedig azt is tudjuk, hogy a BudaPart adhat majd otthont a Mol-Csoport új székházának is, a területet a tervekkel együtt a Mol kivásárolta a BudaPart projektből, tehát végülis egy saját fejlesztésről lesz szó. A komplexum az eddigi legnagyobb (bruttó 83 ezer négyzetméteres) budapesti székház lehet, a cég ugyanis a mostani 11 épületből egyetlen modern irodaházba - a Kopaszi-gát mellé tervezett 120 méteres, 28 emeletes toronyépületbe - vonja össze különböző részlegeit.

Néhány év múlva egy egészen más Budapesten sétálhatunk

Forrás: BudaPart

 

MNB Alapítványok irodafejlesztése


Szintén nagyszabású irodafejlesztési tervekkel álltak elő a Pallas Athéné Alapítványok, melyek a Váci úti irodafolyosón található 7,5 hektáros területre terveznek egy gigantikus beruházást. A Váci út 160-168. szám alatti, 55,2 millió euróért (17,2 milliárd forintért) megvásárolt, három telekből álló ingatlanon 150 ezer négyzetméternyi spekulatív irodaépítés kezdődhet meg, és valósulhat meg 3 év alatt. Az alapítványok arra számítanak, hogy akár olyan profilú cégek is ide helyezhetik át székhelyüket, akik a Brexit hatására elhagyják Londont. A Millenárison lévő két irodaház, a Buda Palota és a Debrecenben megvásárolt irodaházzal együtt így közel 180 ezer négyzetméternyi irodát hasznosít majd a Pallas Athéné Alapítványok által létrehozott Optima Befektetési Zrt..


 

Agora Budapest


A HB Reavis csoport második magyarországi beruházása a Váci Corners Office után az Agora Budapest. Az Áprád híd pesti hídfőjénél, a Róbert Károly körút és a Váci úti irodafolyosó kereszteződésében megvalósítani tervezett projekt keretében a tervek szerint a 2023-ra 136 ezer négyzetméternyi irodaterület kap majd helyet 5 épületben, illetve hozzá még egy fél bevásárlóközpontnyi, összesen 11 ezer négyzetméternyi kiskereskedelmi terület is kapcsolódik majd, ahol 40 üzletet alakítanak ki. A projekt várható piaci értéke 140 milliárd forint. Az épületegyüttest a londoni székhelyű MAKE Architects és a hazai FINTA Stúdió tervezte. A projekt első üteme már elkezdődött, a 34 500 négyzetméteres bérbeadható területű, 8 emeletes Agora Hub 2019 nyarára készülhet el.

Néhány év múlva egy egészen más Budapesten sétálhatunk

Forrás: HB Reavis

 

Telekom székház


Szintén eddig nem látott méretben épül irodaház a Magyar Telekom számára. A Könyves Kálmán körúton 58 ezer négyzetméteres alapterületű új székház megközelítőleg 4500 ember munkahelye lesz. Az épülethez 1350 férőhelyes mélygarázst, több mint 300 kerékpár elhelyezésére alkalmas biciklitárolót, illetve egy 300 fő befogadására alkalmas konferenciatermet is épít a fejlesztő WING. A Telekom által bérelt területeken kívül az épületben további 4000 négyzetméter áll rendelkezésre piaci bérbeadás céljára.
A projekt várhatóan 2018 végén készülhet el, a Magyar Telekommal történő bérleti megállapodás 15 évre szól.

Néhány év múlva egy egészen más Budapesten sétálhatunk

Forrás: WING



A sort pedig még lehetne folytatni, például a Futureal Budapest One néven tervez 70 ezer négyzetméteres business parkot létesíteni Kelenföldön, a projekt részleteiről egyelőre azonban kevés információ áll rendelkezésre.


Forrás: